Dinsdag meest productieve dag van de week.

Bekijk het totale aanbod

Dinsdag meest productieve dag van de week.

Dinsdag wordt gezien als een van de meest productieve werkdagen van de week. Je bent nog fris en lekker op stoom na het weekend.

Van woensdagen worden we daarentegen massaal een stuk minder vrolijk. Die dag wordt gezien als de minst productieve. Wat kan je vandaag al doen om er morgen toch weer lekker productief tegenaan te gaan?

Een goede workflow helpt om overzicht te houden en creatief te blijven.
Reserveer elke week zo’n anderhalf tot twee uur om orde op zaken te stellen. Die tijd heb je echt nodig om je e-mail op te ruimen, to do lijsten, agenda’s na te lopen en plan voor de volgende week te trekken. Dat kan op dinsdag, maar natuurlijk ook tijdens een loos uurtje op een andere werkdag zoals vrijdag.

Ruim op

Veel mensen zien het bijhouden van zo’n werksysteem als een noodzakelijk kwaad. Dat is jammer, want met een goede workflow zorg je ervoor dat je niet afgeleid wordt door losse eindjes die in je hoofd rondspoken. Zo ben je veel productiever en ervaar je minder stress.
Zorg er eerst voor dat je hoofd leeg is: verzamel alle losse papiertjes, beluister je voicemail, orden je e-mail en maak lijstjes met wat je van plan bent. Om orde te houden in de lijstjes, zonder dat je dáár weer een lijstje van bij hoeft te houden en loop ze elke week even door.
Houd lijstjes bij

Wie overzicht heeft, werkt rustiger en gestructureerd. Kijk daarom niet alleen naar de korte termijn, maar ook naar je agenda. “Speelt er iets over twee weken waar je nu alvast wat mee kunt doen? Zijn er bijvoorbeeld vergaderingen die je moet voorbereiden of presentaties die je nog moet maken voor het bezoek aan een klant? Als je dit wekelijks goed doet, is je hoofd leeg en kan je volledig vertrouwen op je eigen werksysteem.

Als je hoofd helemaal leeg is en al je verplichtingen in een handig overzicht staan, hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Dat komt ook ten goede aan je creativiteit. Houd alle ideeën bij waar je nu misschien geen tijd voor hebt, maar die je later wel op kunt pakken.