Interview met Lambo Koffiebranderij

Bekijk het totale aanbod

Interview met Lambo Koffiebranderij

Even voorstellen …

Met enige regelmaat kunt u een interview van ons, KantoorinEnschede.nl, verwachten met een van onze huurders, met als thema: Even voorstellen …

Vandaag is dat een van onze huurders op Bedrijvencentrum Rigtersbleek in Enschede: René Leusink van Lambo Koffiebranderij te Enschede. René Leusink is een 37-jarige gedreven ondernemer in hart en nieren. Sinds 1999 is hij eigenaar van Lambo Koffiebranderij in Enschede. Hij is getrouwd, heeft een dochter en een zoon en is woonachtig in Enschede.
 
Vertel in het kort wat jouw bedrijf Lambo Koffiebranderij doet.
Lambo is een echte Twentse koffiebranderij. Wij verkopen gemalen en ongemalen koffie. Deze ruwe koffiebonen komen via Kenia, Colombia etc. via Duitsland en Antwerpen binnen. Voor de speciale Lambo koffie worden vijf verschillende soorten ruwe bonen gebruikt. De ruwe bonen worden hier op Bedrijvencentrum Rigtersbleek in een authentieke koffiebrander uit 1956 gebrand. De Lambo koffiebonen hebben dan ook een unieke smaak, waarvan ik zeg: “die moet je proeven”!

Aan wie leveren jullie?lambo
Wij leveren zowel aan bedrijven als horeca en particulieren. Daarnaast maken wij koffie onder een private label. Dit houdt in dat wij voor bijvoorbeeld koffiezaken een eigen koffie kunnen branden. Wij leveren de koffie zowel ongemalen als gemalen. Tevens verkopen wij koffiemachines en de daarbij behorende producten, ook kunnen wij zorgen voor het onderhoud. De bedrijven aan wie wij leveren komen voornamelijk uit Twente, hoewel op dit moment ook veel buiten Twente wordt verkocht via onze webshop.

Hoe ben je in de koffiebusiness terecht gekomen?
Het is niet echt een keus geweest, ik ben er als het ware ingerold. In 1999 heeft een kennis mij de gelegenheid geboden het bedrijf over te nemen. Ik heb het bedrijf verder opgebouwd en ik kan wel zeggen dat ik trots ben op wat ik tot nu toe heb bereikt.

Wat is kenmerkend voor jouw bedrijf?
Bij ons staan goede kwaliteit, service en het snel leveren van koffie voorop, dus altijd verse koffie. De klant is bij ons koning!

Ben je duurzaam bezig?
Op dit moment zijn wij bezig de verlichting in duurzame verlichting te vervangen.

Wat is voor jou het grootste pluspunt aan je vestigingslocatie?
Meerdere punten zijn uiteraard van belang, maar Adelheid Notten, de receptioniste van Bedrijvencentrum Rigtersbleek speelt daarin ook een rol. Haar betrokkenheid door o.a. leveranciers te ontvangen en te zorgen dat de producten op de juiste plek komen heeft voor ons zeker een toegevoegde waarde.

René, maak de volgende zin af: Je bent pas echt tevreden als …
“de klant tevreden is”!

logo lambo

www.lambo-koffie.nl