Interview met STYB Bedrijfsondersteuning

Bekijk het totale aanbod

Interview met STYB Bedrijfsondersteuning

Even voorstellen …

Met enige regelmaat kunt u een interview van ons, KantoorinEnschede.nl, verwachten met een van onze huurders, met als thema: Even voorstellen …

Vandaag is dat een van onze huurders in het bedrijfsverzamelgebouw Tromphuis aan de M.H. Tromplaan 47 te Enschede: Patrick Hermans van STYB Bedrijfsondersteuning.

Patrick Hermans van STYB BedrijfsondersteuningWij gaan zitten met Patrick in de lounge van het Tromphuis en hij begint gelijk vol enthousiasme over zijn bedrijf, waarvan hij mede-eigenaar is, te vertellen en legt ons precies uit wat STYB Bedrijfsondersteuning is en betekent.

Om een goed beeld te krijgen gaan we eerst even een stapje terug: Wie is Patrick Hermans? Patrick Hermans heeft HEAO commercieel management gedaan, waarna hij eerst vijf jaar als formulemanager heeft gewerkt voor AMI Kappers en daarna nog eens twaalf jaar voor HypotheekCompany. Sinds 2012 is hij mede-eigenaar van STYB. Hij heeft twee kinderen, woont samen met Paula en is zoals hij zelf zegt: “Nog steeds knetterverliefd”.

Wat betekent STYB eigenlijk?
STYB staat voor: STICK TO YOUR BUSINESS. Wij richten ons op het administratief ondersteunen van bedrijven. Een ondernemer moet zich bezighouden met activiteiten die van belang zijn voor zijn onderneming en niet met allerlei randzaken zoals de administratie. Wij zorgen voor een totale administratieve ontzorging van ondernemers op het gebied van de financiële administratie, salarisadministratie, aangiften omzetbelasting, inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, jaar-rekeningen etc. Wij zijn gespecialiseerd in de MKB-praktijk gericht op de retailbranche.

Kun je nader specificeren wat jullie dan precies voor die ondernemer doen?
Elke ondernemer heeft een administratie. De meeste ondernemers zullen kunnen beamen dat dit niet het werk is wat zij graag doen. Zij richten zich liever op het ondernemen zelf. STYB zorgt ervoor dat de administratie van een ondernemer altijd is bijgewerkt. Je moet het zo zien dat een ondernemer op elk gewenst moment een totaaloverzicht van zijn eigen onderneming heeft. De jaarrekening die achteraf wordt gemaakt is eigenlijk geschiedschrijving, daar kun je niet veel mee. De ondernemer kan nu op elk moment zien hoe de vlag erbij hangt en waar er misschien moet worden bijgestuurd. Tevens zijn wij gespecialiseerd in franchisesupport. Wij adviseren en begeleiden bij het opzetten van franchiseformules, het inrichten daarvan en het doorontwikkelen. Ook bieden wij benchmarkrapportage. Dit houdt in dat de resultaten van de onderneming kunnen worden vergeleken met collega-ondernemers uit dezelfde branche. Door resultaten te vergelijken heeft de ondernemer een nog beter inzicht. Wij zijn pro-actief en een strategische partner, een partij die meedenkt. Wij staan voor een totale administratieve ontzorging.

Hoe ziet de toekomst eruit?
Zoals ik al zei: de “oude” jaarrekening is geschiedenis. Wij zijn de vernieuwers binnen de accountancybranche. Het gaat om het hier en nu, real-time managementinformatie. Er is door ons een app ontwikkeld die het mogelijk maakt om via een smartphone in één oogopslag te zien hoe het bedrijf er financieel voorstaat. STYB is genomineerd voor de Nationale Accountancy Award als meest innovatieve MKB accountant. Wij werken met de nieuwste technologieën en leveren meer waarde voor de ondernemer. Alleen het feit al dat wij genomineerd zijn is al een positieve bevestiging voor hetgeen wij doen.

Wie zijn jullie klanten?
Onze klanten zijn met name de MKB-ondernemers. Dit kan op elk gebied zijn, maar wij zijn met name gespecialiseerd in de kappersbranche, mode en persoonlijke verzorging, ofwel retail. Binnenkort lanceren we voor deze groep een speciaal retailplatform dat gericht is op kostenbesparing, omzetverhoging én gemak.

Wat is jullie doel?
Een toegevoegde waarde te bieden, een proactieve en betrokken partij te zijn die als doel heeft de ondernemer te ontzorgen.

Wat is jouw favoriete quote?
No guts no glory!

Wat is voor jou het grootste pluspunt aan je vestigingslocatie?
Allereerst de plaats Enschede. Enschede heeft natuurlijk al een regionale uitstraling. Daarnaast ligt het Tromphuis zeer centraal ten opzichte van het station, de snelweg en het centrum.

Patrick, maak de volgende zin af: Je bent pas echt tevreden als …
“De klant blij van ons wordt. Niet tevreden maar echt blij”!

STYB-Bedrijfsondersteuning-kleur

www.styb.nl